Supra Shoes Nike Free 4.0 Flyknit MBT Shoes Adidas NZ Adidas Originals ZX 500 Adidas Neo Shoes Adidas Tubular Shoes Nike Sock Dart Nike Classic Cortez Kids Adidas Originals Stan Smith Adidas Stan Smith Foot Locker Nike Sock Dart Men Nike Air Huarache Nike Internationalist Men Nike Classic Cortez Men Nike Blazer Low Nike Air Max 1 Adidas Superstar Shoes Adidas Crazy Explosive Men Nike Air Force 1 07 High

početna hrvatski

english
kontakti  kontakti knjige  knjige   istraživanja   članci   projekti   prof. bojanić   prof. ščitaroci   razno


Bojana Bojanić Obad Šćitaroci Izv.prof.dr.sc. BOJANA BOJANIĆ OBAD ŠĆITAROCI, rođena 6. siječnja 1956., diplomirana je inženjerka arhitekture i doktorica tehničkih znanosti iz područja arhitekture i urbanizma. Profesorica je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pri Katedri za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu (kolegiji pejsažne arhitekture i urbanističkoga planiranja). Osnovnu klasičnu školu i Klasičnu gimnaziju završila je u Zagrebu. Godine 1974. upisala je Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, na kojemu je diplomirala 1980. Tijekom 1982. godine boravila je u Montrealu (Kanada) na znanstvenom i stručnom usavršavanju. Magistrirala je 1986. na poslijediplomskom studiju Graditeljsko naslijeđe (Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), a doktorsku disertaciju Istraživanje kontinuiteta graditeljstva na prostoru središnjega dijela otoka Hvara obranila je 1990. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon diplomiranja radi kao arhitekt i urbanist u Urbanističkom institutu Hrvatske, a od 1991. godine kao samostalni znanstveni istraživač te kao projektant i urbanist. Autor/koautor je pet znanstvenih knjiga, tridesetak znanstvenih članaka, četrdesetak priopćenja u zbornicima konferencija, desetak znanstvenih studija iz područja perivojne arhitekture, četrdesetak urbanističkih planova i studija te tridesetak projekata iz područja vrtne i pejsažne arhitekture. Aktivno sudjeluje u domaćim i inozemnim znanstvenoistraživačkim projektima iz područja perivojne arhitekture. Kao gost predavala je na poslijediplomskom studiju u Troini (Italija). Od 1988. godine gostovala je s predavanjima na Poslijediplomskom studiju "Prostorno planiranje, urbanizam i parkovna arhitektura" na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U akademskoj godini 2007./2008. bila je honorarni nastavnik na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kolegijima Katedre za urbanizam. Od 1. srpnja 2008. zaposlena je u znanstvenonastavnom zvanju docent, a od lipnja 2012. izabrana je u znanstvenonastavno zvanje izvanredni profesor na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Istraživač je sa statusom znanstvenog savjetnika (matični broj znanstvenika 125251) na znanstvenoistraživačkim projektima registriranim u Ministarstvu znanosti Republike Hrvatske - "Urbanističko i perivojno naslijeđe Hrvatske kao dio europske kulture" (2002.-2005.) i "Urbanističko i pejsažno naslijeđe Hrvatske kao dio europske kulture" (od 2006. godine) te od 2014. na znanstvenom projekta "Heritage Urbanism – urban and spatial models for revival and enhancement of cultural heritage / Urbanizam naslijeđa – urbanistički i prostorni modeli za oživljavanje i unaprjeđenje kulturnoga naslijeđa" (HERU, HRZZ-2032). Projekt se provodi na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, odobrila ga je i financira Hrvatska zaklada za znanost.
Recenzent je znanstvenoistraživačkih projekata iz područja arhitekture i urbanizma. Sudjelovala je na nacionalnim i međunarodnim znanstveno-stručnim skupovima: Zagreb, Stari Grad na otoku Hvaru, Poreč, Varaždin, Palmanova, Udine, Beč, Shanghai, Venecija, Napulj, Bari, Barcelona, Pariz, Arena, Rim, Prag, Beograd, Rijeka, Zagreb, Albena (Bugarska), Ascoli Piceno (Italija), Yeju (Korea) s temama iz područja zaštite kulturnog naslijeđa i perivojne arhitekture, turizma i pejsaža te space syntaxa. Na prediplomskom studiju arhitekture i urbanizma na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nositeljica je kolegija Perivojna arhitektura i koordinator je vježbovnog kolegija Perivojno oblikovanje. Na diplomskom studiju arhitekture i urbanizma nositeljica je kolegija Suvremena perivoja arhitektura, Radionice pejsažne arhitekture i mentorica je diplomskoga semestra. Nositeljica je i drugih vježbovnih kolegija prediplomskog i diplomskog studija arhitekture i urbanizma, te kolegija Teorija i projektiranje pejsažne arhitekture i Sintaksa prostora na doktorskom znanstvenom studiju.
Završila je radionicu za mentore Professionalization of PhD Supervision za mentorski rad na doktorskim disertacijama. Ovlaštena je arhitektica. Aktivno radi na engleskom, francuskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a služi se također španjolskim, latinskim i starogrčkim jezikom.

e-mail: yahoo.com, arhitekt.hr

životopisna kronologija